⚠️Ievērībai - atsevišķās portāla sadaļās turpinās darbi pakāpeniskai versiju nomaiņai.

aizvērt

2020. gada lasītākā bērnu un jauniešu daiļliteratūra Daugavpils publiskajās bibliotēkās

2020. gada lasītākā bērnu un jauniešu daiļliteratūra Daugavpils publiskajās bibliotēkās
26.02.2021

Pagājušā gada lasītāko bērnu un jauniešu daiļliteratūras grāmatu klāstu pārstāv latviešu oriģinālliteratūra, ārzemju daiļdarbu tulkojumi un bērnu literatūras klasika. Izvērtējot bibliotēku izsniegumu, stāsti un romāni ir ieguvuši vislielāko lasītāju atzinību, taču aktualitāti nav zaudējusi arī dzeja. Šeit pieejami pieprasītāko izdevumu saraksti – pirmsskolas un sākumskolas literatūra un jauniešu literatūra 11+ un 15+. Klikšķiniet uz grāmatas ikonas, lai meklētu izdevumu Latgales Centrālās bibliotēkas e-katalogā, vai lasiet 3td e-GRĀMATU bibliotēkā.

Visās vecumgrupās pieprasīti bija lasītveicināšanas programmas “Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2020” kolekcijā iekļautie daiļdarbi. Annas Ļenasas “Krāsu mošķis” ieguva 5+ vecumposma atzinību, Jura Zvirgzdiņa “Rasas vasara” kļuva par lasītāko grāmatu sākumskolas bērniem. Frīdas Nilsones romāns “Pērtiķa zvaigzne” lielu atsaucību guva starp 5.-7. klašu skolēniem, savukārt uz patiesiem notikumiem balstītais latviešu dramaturģes Rasas Bugavičutes-Pēces stāsts “Puika, kurš redzēja tumsā” raisīja interesi jauniešu vidū.

Vairākas no pērn populārākajām grāmatām ir lasāmas arī 3td e-GRĀMATU bibliotēkā www.3td.lv. No latviešu oriģinālliteratūras: Inese Zanderes dzejoļi bērnu drošībai “Bērns, kas neiekrita”, Agneses Zarānes stāsts jauniešiem “Slīdošās kāpnes”, Gata Ezerkalna mistikas romāns “Ragana manā skapī”, Sabīnes Košeļevas vēstījums par pieaugšanu un “īstu” mīlestību  “Rīga-Maskava. 21. gadsimta mīlasstāsts”. No ārzemju autoru darbiem elektroniski pieejams krievu rakstnieces Annas Starobiņecas detektīvstāsts bērniem “Vilka midzenis” un amerikāņu autora Džeja Ašera psiholoģiskais romāns “Trīspadsmit iemesli”.

Informāciju sagatavoja:
Latgales Centrālās bibliotēkas filiāles
Bērnu bibliotēkas “Zīlīte”
vadītāja Dace Jakovele
Tālr.: 65421750
e-pasts: dace.jakovele@lcb.lv
www.facebook.com/lcb.Bernu.biblioteka